Alapítvány

1995-ben több éves előkészület után a Református Egyház Zsinatának Szeretetszolgálati Osztálya létrehozta a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaházért Alapítványt.

Az Alapítvány legfőbb célkitűzése, hogy szociálisan hátrányos helyzetbe került, otthonából valamely okból menekülni kényszerült, krízishelyzetbe került anyáknak, gyermekeiknek és várandós anyáknak nyújtson átmeneti segítséget. 1996-ban az országban elsők között, B.-A.-Z. megyében elsőként nyitotta meg kapuit a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház. Évek óta tartó  működése során több száz hátrányos helyzetű lakónak nyújtott segítséget.

Az Alapítvány jelenleg a legfőbb támogatója a Kismamaháznak. A tulajdonában levő ingatlan biztosítja a helyet és az otthont ahhoz, hogy 30 fő, anya és gyermek egyaránt nyugodt, európai normáknak megfelelő körülmények között élhessen. Az ingatlan egyben az Alapítvány székhelye.

Kismamaház működéséhez szükséges helyet az Alapítvány biztosítja. A hazai és külföldi adományok jelentős része az Otthon lakói között kerülnek szétosztásra. Ezek az adományok javarészt természetbeniek, ruhák, textília, gyermekbútor, játékok. A támogatásokhoz szükséges anyagi forrást hazai és külföldi adományozóink segítségével valamint pályázatok  útján teremti elő.

Az Alapítvány és képviselői olyan lehetőségeket kerestek az évek folyamán, amely nem csupán átmeneti megoldást nyújt azon anyáknak, akik nem tudják lakhatási problémájukat megoldani.

A Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaházért Alapítvány 2004. évben hosszú előkészület és anyagi források felkutatása után megvásárolt egy ingatlant, mellyel elkezdődhetett a Továbbléptető Program. Lehetőséget kíván adni olyan tartós krízisben levő anyáknak, akik a Kismamaházban eltöltött idő után sem tudják  lakhatási problémájukat megoldani, ugyanakkor képesek az önálló életre, anyagi lehetőségeik azonban nem engedik meg, hogy albérletbe költözzenek.

2006. márciusában egy újabb ingatlan került megvásárlásra. Jelenleg 2 lakásban 4 családnak tud otthont biztosítani az Alapítvány.

Az Alapítvány munkáját évek óta támogató külföldi segélyszervezet nyújtotta az anyagi feltételeket ahhoz, hogy a tervek megvalósulhassanak. Az ingatlanvásárláson kívül a berendezéseket pályázati úton és adományozók segítségével biztosította az Alapítvány. Jelenleg a Továbbléptető Programot és a Kismamaház támogatását tekinti az Alapítvány a legfőbb feladatának.

Szeretnénk, ha munkánk eredményeképpen egyre több anyának és gyermekének nyújthatnánk  segítséget és lehetőséget az újrakezdéshez.

2015.L.ZS. Kismamaház mérleg beszámoló letöltése

Vissza